Ramses Shaffy & Liesbeth List – Pastorale

Door Elisabeth De Schutter

Toen ik klein was in ons vorige huis, hadden we cd’s met kleinkunst. Dubbele of zelfs driedubbele verzamelcd’s, groen, geel en blauw. Later ontdekte ik dat er ook een rode was, maar die hadden we niet. Wat ik ken van kleinkunst, ken ik van deze cd’s.

Op een van deze cd’s staat het liedje van Liesbeth List en Ramses Shaffy samen, over houden van de zon. Dat heet “Pastorale” maar ik kende dat woord niet, en omdat ik het niet kende, kon ik het ook niet onthouden. In mijn hoofd heette het liedje ‘van de zon houden’. Ramses Shaffy roept ergens in het liedje “je kan niet houden van de zon,” en ik vond dat niet waar. Ik was Icarus avant ma conscience de lui.

Liesbeth List zingt de hele tijd “ik heb je lief zo lief.” Ik vond het heel grappig dat Liesbeth List tegen Ramses Shaffy zong dat ze van zijn lief hield. Ondertussen zingt Ramses Shaffy dat Liesbeth List niet van de zon mocht houden. Ergo het lief van Ramses Shaffy is de zon, wat volgens hemzelf niet mag. Iets klopte niet, dat wist ik.

Toen ik dat aan mijn papa zei, van “dat klopt toch niet, papa” zei hij dat ik de komma niet gehoord had. Dat vond ik heel grappig. Alsook was ik trots dat ik dat begreep.

Aan dit liedje moet ik denken, telkens wanneer ik een berichtje naar mijn lief stuur.

Ik hou van je lief.

Advertenties

Over Geert Simonis

De favoriete dichter van uw moeder.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s