De jeugd van tegenwoordig – Watskeburt?!

Door Geert Simonis.

Je verlaat Brussel. Je gaat naar Leuven. Opeens is Het Liedje overal. Op de eerste fuif waarvoor je terug naar Brussel gaat. Op de radio waar je niet naar luistert. Je blijft in Leuven en de jaren verslijten. Opeens is er Het Rode Meisje uit het buitenland. Ze herdoet Het Liedje. Ze heeft een piano en tietjes die nog niet zijn gaan hangen.

Je blijft in Leuven en nog meer jaren verslijten. Opeens is er Het Gele Meisje. Ook zij heeft tietjes die nog niet zijn gaan hangen. Tenminste, dat is je vermoeden. Je kan niet wachten tot je de proef op de som kan nemen. Je zal de proef nooit op de som mogen nemen maar dat weet je dan nog niet. Het Gele Meisje speelt geen piano. Wat Het Gele Meisje wel doet, kan je heel moeilijk inschatten. Je wil Het Gele Meisje versieren. Veroveren. Bezitten.

Hoe je dat precies gaat doen, weet je niet. Dus je kwakt zoals gewoonlijk wat liedjes op een CD’tje. Je hebt immers lang geleden High Fidelity gezien. Je hebt immers later dat jaar High Fidelity gelezen. Op het hoesje van het CD’tje voor Het Gele Meisje zet je Jesse Jane. Dat is je favoriete actrice. Dat zeg je erbij als je het CD’tje afgeeft. Tien minuten later bericht Het Gele Meisje dat je haar wel eens doet glimlachen.

Een maand later is alles al lang voorbij, schatje blauw. Dan brengt Het Rode Meisje haar CD uit. Het Liedje staat er niet op. Dat is niet erg. Het Gele Meisje mailt je dat de CD van Het Rode Meisje op de Luisterpaal staat. Je bent zo boos op Het Gele Meisje dat je weigert naar de Luisterpaal te surfen. Tot je een jaar later de CD koopt, koopt, ouderwets koopt. Dan luister je er wel naar. Dan luister je er vaak naar. Dan ben je boos op jezelf omdat je toen hebt geweigerd ernaar te luisteren omdat je boos was op Het Gele Meisje.

Je bent precies wel vaak boos, merk je als je dit uittypt. Er is geen conclusie want je leven is nog volop bezig. Dit is een dag om dronken te zijn. Morgen is een dag om hoofdpijn te zijn.


Advertenties

Over Geert Simonis

De favoriete dichter van uw moeder.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s